Att njuta av sin bil

När du köper en bil ska du trivas med den. Du ska kunna njuta av att köra den. Om du köper en ny bil är risken stor att du sitter och spänner dig för att du är rädd för att skada din dyrgrip. Det gör att du inte kan njuta av din bilkörning på samma sätt som om du köpt en begagnad bil.

Bilen ska köras

Om du köper en helt ny bil för mycket pengar, om du går till banken för att ta lån med mera är risken stor att den där fina bilen står i garaget mer än vad den är ute på vägen. Den är helt enkelt för fin och för dyr för att ta till affären. Ett stenskott i lacken kostar flera tusen kronor att laga, och en liten buckla utlöser panikkänslor. En begagnad bil är sällan helt fläckfri och då kanske ett litet stenskott inte är något att haka upp sig på. Det är bra att lägga på lite färg och laga det bättre när det passar.

Den nya bilen kanske inte kan köras på skogsvägar där man annars trivs, eftersom grenarna river upp lacken och en sten kan slå i underredet. Man blir helt enkelt för rädd om sin bil. Man har lagt ner så mycket pengar på bilköpet att man helt enkelt inte har råd eller vill köra sönder bilen.

Bibehålla bilens värde

När man köper en helt ny bil kan man aldrig få den att vara värd lika mycket som precis vid inköpet. När bilen gått sina första mil har den sjunkit med flera tusen kronor i värde. En begagnad bil som börjar närma sig veteranbilsåldern kan däremot alltid bli värd mer pengar. Om man ser till att sköta om bilen, om man lagar stenskott och håller ordning på inredningen kan man få flera tusen kronor för den om man väljer att sälja den. Just underhållet är viktigt på alla bilar och om man vill att bilen ska hålla tills den är 30 år gäller det att inte fuska. Att bara spola av bilen med vattenslangen räcker inte långt utan den behöver tvättas med svamp och riktigt schampo för att bli ren och för att flygrost med mera ska försvinna.

Varför välja en nytillverkad bil?

Om man vill ha en bil med garantier, de modernaste finesserna, en fin lack och liknande är det en nytillverkad bil man bör leta efter. Här får man alla de senaste detaljerna som inbyggd GPS, taklucka, olika former av sensorer, kamera med mera. Den fungerar utmärkt i större städer. Är det i skogen man vill köra, eller om man bor på landet och har en lerig skogsväg fram till bostaden är det kanske inte det bästa valet.

Leave a Comment

marinate