Oväntade fördelar med begagnade bilar

Processen för ett bilköp är fullt av viktiga val. Du behöver göra en rad beslut som att bestämma kvalitet, modell, märke och hur köpet ska finansieras. Ett annat viktigt val du måste göra är huruvida du ska köpa en ny eller begagnad bil. Om du uppfattar beg bilar som ett mindre lockande alternativ än de nya så är du fel ute. Faktum är att flera fördelar finns med att köpa en begagnad bil som ofta förbises av entusiaster av nya bilar. Här presenteras därför tre av de bästa fördelarna med att köpa en begagnad bil, vilka är:

  • Lägre priser.
  • Inga extra avgifter med extra funktioner.
  • Större utbud av bilmodeller.

Fortsätt läsa för att se närmare på dessa oväntade fördelar med begagnade bilar!

Topp 3 oväntade fördelar

1. Lägre priser. Den främsta fördelen som du kanske inte är medveten om är den stora skillnaden i pris. En ny bil kostar i genomsnitt omkring 300 000 kronor. Det betyder att även om du tar ett billån kan du ha svårt att hitta en bil som passar din budget. En begagnad bil av samma modell och märke kommer däremot att generellt sett kosta mycket mindre. Ännu ett problem med en ny bil är att den snabbt tappar i värde. Upp till 30 procent av det ursprungliga värdet kan tappas första året. Denna förlust gör du inte om du köper en begagnad bil. Ett förslag är att titta på utbudet av bilar hos Sveriges största bilhandelsföretag Holmbergs Bil som säljer tusentals bilar. Här har du störst chans att hitta en begagnad bil som passar dina behov och önskemål.

2. Inga extra avgifter med extra funktioner. Det blir inga extra avgifter som det ofta kan bli med nya bilar för extra funktioner. Med en begagnad bil betalar du bara för bilen och inte för extra funktioner som du inte begär eller behöver.

3. Större utbud av bilmodeller. Till skillnad mot att köpa nya bilar har du ett avsevärt större utbud av bilar att välja mellan när du köper begagnat. Se bara hos Holmgrens Bil för att få en överblick över den enorma omfattning av olika bilar du kan välja mellan. Om du istället vill ha en ny bil av en viss modell kan det bli svårt eftersom tillverkaren kanske inte längre producerar den.

marinate