Att sälja bilen – Så lyckas du med affären

Det finns flera anledningar till att du kan vara i behov av att sälja din bil. Det kan vara så att bilen har blivit äldre och du vill byta upp dig till en nyare modell, men det kan också handla om ändrade familjeförhållanden, stil och design, funktioner eller att du vill spara pengar och åka kommunalt istället. Oavsett varför du väljer att sälja bilen så finns det många saker som kan vara bra att tänka på. Att sälja bilen kan låta som en enkel uppgift, men sanningen är att det kan gå rätt segt om man inte vet hur man ska göra.

Här nedan har vi skapat en lista på några av våra bästa knep för att säkerställa att du får ut så mycket pengar av din bilförsäljning som möjligt, samtidigt som du blir av med bilen snabbt och är en professionell försäljare.

Fixa till bilen innan försäljning

Även om du planerar att sälja bilen “i befintligt skick” så kan det vara en god idé att se över bilen och kontrollera om det är något som ändå kan fixas innan potentiella kunder kommer och tittar på den. Detta gäller kanske främst om det är problem som kan minimera chanser för att du ska kunna sälja bilen till det pris som du vill ha. Hos https://www.worksystem.se kan du hitta anläggningar i närheten av dig och få hjälp med flera olika aspekter av din bil.

Ha alla papper klara

Det spelar ingen roll hur fin och snygg din bil är om du inte har alla papper i sin ordning. Innan du lägger ut en annons bör du därför se till att du har serviceboken redo, så väl som protokollet från senaste besiktningen. Se till att du även plockar fram bilens reservnyckel och lägger denna tillsammans med papperna. Den nya ägaren kommer att vilja se att allt är i sin ordning och finns tillgängligt, dessutom underlättar det försäljningen för dig.

Lägg ut en annons

När bilen är fixas och du har koll på alla papper är det dags att lägga ut en annons. När du skapar en annons är det viktigt att du försöker vara så detaljerad som möjligt, men undvik allt för långa meningar och onödig information. Har du lagt till eller förbättrat något på bilen så ska du naturligtvis se till att berätta detta, eftersom det kan höja bilens värde. Du bör dock vara minst lika ärlig när det kommer till skönhetsfläckar eller problem. Det kan kännas lockande att utelämna information för att få människor att komma och titta på bilen, men i slutändan resulterar detta allt som oftast i att du inte får bilen såld och köparen blir sur och irriterad på dig.

marinate