Restaurera en äldre bil

Om man får tag i en veteranbil och har lite kunskaper om hur man restaurerar en bil är det inte fel att ge sig på den. Det kan ta en hel del tid och kosta pengar men i regel får man igen dem om man sedan vill sälja bilen. Restaureringen går ut på att använda originaldelar så gott det går. Man kan också ta bort, göra i ordning och montera tillbaka bilens egna delar för att se om man kan få dem att fungera igen.

Restaurera bilens utsida

När det gäller äldre bilar är det inte alls ovanligt att de är angripna av rost och då gäller det att agera snabbt. Ju tidigare man kan ta tag i den rost som bildats, desto snyggare lagningar kan man göra. Man minskar också risken för att rosten sprider sig. Många gånger måste man slipa, spackla och kanske svetsa för att bli av med rostiga partier. Sedan är det dags för lackering och i de flesta fall väljer man då att lackera om hela bilen i dess originalfärg.

Det där med delar

Att finna originaldelar till veteranbilar är inte alltid så lätt. Ett alternativ är att importera dem från till exempel USA. Det kan dock kosta en del. Om man inte är fullt så noga kan man också använda nytillverkade eller i alla fall något nyare delar så länge de passar till bilen. Det kan dock dra ner bilens värde något om man vill sälja den vid ett senare tillfälle.

marinate